מרק תפוחי אדמה טבעוני, פשוט בריא ולפי כללי צרופי המזון

מרק תפוחי אדמה טבעוני

מצרכים:
6 תפוחי אדמה גדולים קלופים, חתוכים לקוביות.
5 עגבניות בשלות חתוכות
2 בצלים גדולים
3 גבעולי סלרי
מים
תבלינים: כמון, כורכום, פפריקה אדומה מתוקה (בשפע)זרעי כוסברה,עלה דפנה
התבלינים הללו הרמוניים עם הגוף ולא מפריעים לתהליכי ריפוי ושמירה על בריאותינו
ניתן למי שרוצה להוסיף גם חוואיג' למרק ומעט מלח אך הללו פחות הרמוניים

הכנה:
לחתוך את הבצלים לקוביות
להשחים את הבצל (ללא שמן)
להוסיף את העגבניות ולבשל כדקה
להוסיף תבלינים ואת תפוחי האדמה
להוסיף מים
לחתוך את גבעולי הסלרי לרצועות ולהוסיף גם אותם
לבשל עד שתפוחי האדמה התרככו
בתאבון

Share Button
פורסם בקטגוריה מרקים, מתכונים | עם התגים , , , | להגיב

לביבות בטטה קישוא

לביבות בטטה קישוא

מצרכים:

1 בטטה גדולה
2-3 קישואים גדולים
2 בצלים מקולפים
1 כוס קמח כוסמין מלא (לנמנעים מגלוטן קמח אורז מלא)
2 כפות טחינה (אופציונלי)
חוויג', פפריקה, כורכום (מעט מלח למי שלא יכול בלי(: ) 

הכנה:

במעבד מזון את הבטטה, הקישוא והבצל.
להעביר את התוכן לקערה ולהוסיף את הקמח והטחינה ולערבב היטב
להוסיף את התבלינים ולבחוש.
לחמם תנור אפיה ל270 מעלות
להניח נייר אפיה אקולוגי בתבנית ובעזרת כף להניח מהתערובת לביבות.
לאפות כ40 דקות

Share Button
פורסם בקטגוריה מנות עיקריות, מתכונים | עם התגים , , , , | תגובה אחת

סלט צבעוני ומזין שעושה כייף בעיניים ובפה

סלט מלא בשפע האדמה, מזין, מכיל מינרלים ויטמינים, נוגדי חמצון ואנרגיית חיים.
ההמלצה שלי תמיד להקפיד שהסלט יהיה צבעוני, סלט צבעוני מעורר את החושים.

סלט צבעוני ומזין

מרכיבים:
פלפל כתום
פלפל צהוב
פלפל אדום רמירו
חופן זיתים שחורים ללא הגלעין
5 פיטריות שמפיניון
2-3 מלפפונים
7 עגבניות שרי
3 צנוניות
חופן גדול של עליי בייבי
החלק הירוק של בצל ירוק 1

לרוטב:
שמן זית 
1לימון 
חצי אבוקדו
1-2 כפות טחינה גולמית
מלח לפי הטעם(בבקשה לא להרבות מתאמי בריאות(: )

הכנה:

לחתוך את הפלפל הכתום והצהוב לקוביות 
את פלפל רמירו, מלפפון, צנונית ופטריות לפרוס 
את הזיתים ועגבניות השרי לחתוך לשניים
לקצוץ את הבצל הירוק
ולחתוך גס את עליי הבייבי
להניח הכל בקערה 

להכנת הרוטב:
לסחוט מיץ מלימון
להוסיף את שמן הזית בערך 1-2כפות 
למעוך את חצי האבוקדו ולהוסיף 
וכן את הטחינה והמלח
לערבב הכל יחד ולשפוך מעל הסלט 
בתאבון

Share Button
פורסם בקטגוריה מזון raw, מתכונים, סלטים | עם התגים , , , , , , , , | להגיב

לגדול עם אוכל

מזון הפך להרבה יותר מסתם אוכל בעולמינו, הוא מראה לדרך בה  אנו חיים את חיינו, נוגע בפחדים ובתשוקות שלנו, בחסרים ובמקומות בהם אנו עדיין לא שלמים עם עצמינו.
מזון הוא כלי נפלא לגדילה והעצמה אישית.
המשפט:"מה שאתה אוכל הוא מי שאתה" כל כך נכון ומשקף את השפעת המזון על גופינו, על הרגש ורמת התודעה שלנו. ככל שנאכל מזון טבעי בצורתו המקורית ,נרגיש טוב יותר.
אני נוהגת להרחיב את המשפט הזה ולומר"הדרך בה אתה אוכל היא הדרך בה אתה חי". האכילה שלנו בעולם המודרני נובעת מצרכים רבים, רובם אינם צרכים של הרמה הפיזית אלא צרכים אחרים,ריגשיים ,נפשיים ,חברתיים וכד'.
כדי להשתמש בכלי הנפלא הזה ולהתעורר לעולם פנימי חדש ,מרענן ,בריא ונפלא עלינו להיות קשובים לדרך בה אנו אוכלים. לעשות בדק בית וסדר אמיתי בהרגלים שלעיתים אינם תומכים בגדילה ובהבראה  שלנו.
לשאול שאלות אמיתיות:
האם אני מרוצה מחיי כרגע?
האם אני בריא ,עם אנרגיה גבוהה וסיפוק?
 האם הייתי רוצה לחיות אחרת?
האם אני מעניק\ה לעצמי מספיק?
האם יש לי מספיק זמן איכות?
ולבדוק את התשובות לשאלות הללו לעומק להיות כנים עם עצמנו.
ולהתבונן בזמן השאלות הללו על הדרך בה אנו נגשים לאוכל.
האם אני מרוצה מהאוכל שעל הצלחת שלי? האם אני מרוצה ממה שבחרתי?
האם הייתה לי בחירה אמתית או חוסר ברירה?
כשאני מסתכל\ת על הצלחת שלי האם היא צבעונית? משמחת אותי?
האם האוכל שאני אוכל\ת משביע אותי?
האם אני קליל\ה אחרי הארוחה? או אולי דווקא עייף\ה?
האם אני אוהב\ת לאכול לבד או ביחד?
האם אני אוכל\ת מהר מידי או לאט מידי?
האם אני שם\ה לב לטעמים ולתחושות של האוכל?
האם האוכל שאני אוכל\ת אוהב אותי בחזרה? האם הוא תומך בבריאות שלי?
השאלות הללו יכולות לעזור לנו לסדר מעט את החיים שלנו, וללמד אותנו לשים לב, להנות, לדאוג לעצמינו ולבקש מאחרים לתמוך בנו, לחדד את הבחירות שלנו ולגדול כל הזמן.
כדאי לעשות כמה ניסויים כאלה ולבדוק את הדרך בה אנו חיים את חיינו כדי שבאמת נוכל לחיות אותם ביופי ,בריאות שמחה ויצירה.

Share Button
פורסם בקטגוריה מאמרים | להגיב

החורף בדרך

הלילות כבר מתקררים והימים אף הם מתקצרים ומתקררים.
החורף הוא זמן של האטה והקשבה, זמן בו הגוף מחדש  ,מנקה  ומכין עצמו לפעילות אינטנסיבית מחודשת באביב הבא.
בחורף מזג האוויר קיצוני יותר ,כאשר הגוף אינו נקי ומאוזן אנו עלולים לחלות במחלות שנפוצות מאוד בזמן הזה- צינונים ,שפעות ,דלקות גרון ,אוזניים וכד'.
על מנת להישאר מאוזנים ובריאים בזמן החורף כדאי כמובן לעשות שינויים חיוביים עבור עצמינו תמיד ובכל זאת כמה טיפים לפני החורף הקרוב:
1.לאכול תזונה טובה שכוללת הרבה ירקות ירוקים(הם גדלים בשפע בחורף במדינתנו )שעוזרים לייבש עודפי ליחה ולשמור על הגוף נקי ומוזן היטב.ירקות שורש אף ההם מצויים בשפע בחורף, בעליי אנרגיה מאזנת ומקרקעת ומחזקת.דגנים מלאים שנותנים תחושה של שובע ומאוד מאזנים. אגוזים וזרעים עשירים בויטמינים ,מינרלים וחומצות שומן שחשובות מאוד בחורף ועוזרות לגוף לשמור עצמו חם ולהתמודד עם יובש.
אבוקדו- הפרי הנפלא הזה שמכיל שומנים טובים ואיכותיים ותומך בנו בחורף בצורה נפלאה.
וכמובן פירות העונה-הדרים(רק למי שאין לו ליחות ) ,אנונות, אפרסמונים, תותים וכו'.
2. חשוב לסיים לאכול עד שש בערב כדי לא להעמיס על מערכות הגוף ולאפשר למערכת העיכול לסיים את עבודתה לפני שהולכים לישון. כאשר מערכת העיכול שקטה ,השינה טובה יותר והגוף מוזן ובריא יותר.
3.פעילות גופנית ,חשובה והכרחית גם בחורף ,כדאי לעשות פעילות נעימה ולא קיצונית. פעילות שמחממת ומזרימה אבל לא מעמיסה מידי על מערכות הגוף .
4.מקלחות חמות קרות לסירוגין שומרות על מערכת חיסונית פעילה ועוזרות להזרים את הדם בצורה נהדרת קרוב לעור ובעומק הגוף.
5.ניקוי העור בעזרת מגבת חמה או מברשת יחדשו את העור  ויעזרו להזרים את הדם והאנרגיה.
6. שהייה בטבע תמיד עושה טוב וחשוב להקפיד על המנהג גם במהלך החורף, לנשום אויר טוב ולהתחזק מהיופי מסביב.
חורף נעים

Share Button
פורסם בקטגוריה טיפים | להגיב

לחם / פנקייק מאורז ומאש

הלחם / פנקייק הזה הוא ארוחה שלמה ומזינה מאוד
עשיר במינרלים וחומרים מזינים רבים.

לחם פנקייק מאורז ומאש

מצרכים:

1 כוס מאש או עדשים מונבטות (להשרות את המש או העדשים ללילה,להעביר למסננת ולהנביט עד שיוצא שורשון לבן קטן)
1 כוס אורז מלא לאחר השרייה של לילה.
מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, קארי וחואיג'
שמן קוקוס
1 כף כוסברה קצוצה או בצל ירוק קצוץ  (לא חובה אבל מוסיף טעם).

הכנה:
את המש או העדשים והאורז להעביר לבלנדר ולמלא מים בגובה התכולה (כלומר המים צריכים לכסות את המש והאורז)
לערבל היטב לקבלת מרקם אחיד
להוסיף תבלינים ואת הבצל או הכוסברה ולערבל שוב.
לחמם מחבת שאינה דביקה ולהוסיף שמן קוקוס.
כאשר השמן חם בעזרת מצקת לשפוך את התערובת וליצור עיגולים קטנים-בינוניים.
להפוך כאשר יש בועות ולתת עוד כמה שניות על הצד השני.
כדאי להגיש עם מטבל ירוק או טחינה דלילה.
תודה לקרן על ההשראה

Share Button
פורסם בקטגוריה מנות עיקריות, מתכונים | עם התגים , , , , , | תגובה אחת

פשטידת פטריות כרישה טבעונית וטעימה

פשטידה פשוטה, קלה להכנה וטעימה מאוד. 

פשטידת פטריות

מצרכים:
15 פטריות שמפיניון בינוניות-גדולות חתוכות לפרוסות
5 פטריות שיטאקי מיובשות לאחר השרייה של 20 דקות במים. חתוכות לקוביות קטנות.
4 כרישה ללא העלים הירוקים כ700 גר' חתוכה 
1 חבילת טופו
כוס קמח כוסמין מלא
5 כפות טחינה
מעט שמן קוקוס(לא חייב)
מלח,פפריקה מתוקה, חוואיג' ,קארי,מעט צ'ילי.

הכנה:
לחמם סיר עם תחתית עבה על אש בינונית
אפשר להוסיף מעט שמן קוקוס לסיר אך אין חובה
להעביר את הכרשה החתוכה לסיר ולסגור עם המכסה ,לבחוש כל 20-30 שניות כדי שלא תדבק לתחתית.
להוסיף את הפטריות ואת התבלינים.
ולבחוש מידי פעם עד ריכוך.
להעביר את הטופו לבלנדר לקבלת מרקם אחיד וחלק.
להעביר לקערה את הכרשה עם הפטריות להוסיף את הטחינה הטופו והקמח.
לבחוש היטב.
להעביר את התוכן לתבנית ששומנה במעט שמן קוקוס(אני מכינה בתבנית ריבוע של טוסטר אובן גודלה 24 על 24 ס"מ)
והפשטידה יוצאת גבוהה ויפה
להעביר לתנור שחומם ל200 מעלות ל30 דקות

Share Button
פורסם בקטגוריה מנות עיקריות, מתכונים | עם התגים , , , , , | 3 תגובות

עוגת גלידה תות בננה (או פירות אחרים)

את העוגה הזו כדאי להכין בתבניות סיליקון למאפינס, כך לא צריך להפשיר הכל בבת אחת.
היא עוגה נפלא וטעימה מאוד, נאה-raw ומאוד בריאה.

עוגת גלידה תות בננה

מצרכים:

לבסיס:
25 תמרים מג'הול מגולענים
40 שקדים קלופים (קילוף ביתי לאחר השריה, שקדים קלופים לקניה לא ראויים למאכל מאחר והתחמצנו מאוד והפכו רעילים לגוף)
גרידת תפוז מחצי תפוז (קלמנטינה גם תעשה את העבודה)

למלית:
2 חבילות תותים
3-4 בננות
3 תמרים
(אפשר להחליף את המלית בפרות העונה כמו מנגו עם בננות)

הכנה :
את התמרים מעבירים למעבד מזון ליצירת עיסה ומשם לקערה
את השקדים להעביר למעבד מזון עד שיהפכו לחתיכות קטנות
לערבב את עיסת התמרים עם שבבי השקדים
ולהוסיף את גרידת התפוז
לערבב הכל היטב בעזרת הידיים למרקם אחיד

לצפות את התבניות הקטנות (התחתית והשוליים) בשכבה של 1/2 ס"מ  בעזרת הידיים.

את הפירות לערבל בבלנדר (בלי מים) עד לקבלת מרקם אחיד
לשפוך את מיץ הפרות לתוך התבניות הקטנות 
להעביר למקפיא עד להקפאה ולשמור בהקפאה עד השימוש
בתאבון

Share Button
פורסם בקטגוריה מזון raw, מתוקים, מתכונים | עם התגים , , , , , , , | להגיב

מיתוסים בתזונה

מיתוסים בתזונה
תקציר מתוך הרצאה בפסטיבל זורבה
בעולם המודרני ,התרחקנו מאוד מטבענו האמתי. אנחנו לובשים בגדים שלא תמיד נוחים לנו ,נועלים נעליים שמטשטשות את התחושה שלנו בכפות הרגליים ומפרידות אותנו מהעולם שבו אנו חיים,הולכים לישון מאוחר כי יש לנו אור וקמים בהתאם,פחות קשובים לצרכים והאינסטינקטים שלנו כי המחייה היום דורשת מאיתנו לתפקד כל יום כל היום ובלי הפסקות "מיותרות".
שנים רבות תזונתנו מושפעת מפרסומים, שנעשים על ידי חברות מזון גדולות .החברות הללו רואות את הרווח הכלכלי שלהן מול העיניים ולא את בריאות הציבור,מחקרים רבים נעשים על ידיהן כדי לנצל חולשות שיש לנו מול מזונות ממכרים ואת כל מרצן הן מפנות לכך.
רוב הציבור מושפע השפעה רבה מפרסומים אלה ונשאר חסר כל יכולת לבחור בחירות שקולות, בריאותיות ונכונות עבורו כדי ליצר חיים בריאים ומלאי עצמה.
הנה כמה מיתוסים מעולם התזונה ונקודת מבט חדשה עליהם.
1.חלב הוא מזון בריאות במעלה הראשונה ורצוי לצרוך ממנו כמה שיותר

החלב הוא מזון הכרחי לכל תינוק ממשפחת היונקים,לכל אם ממשפחת היונקים, הרכב חלב שונה, שמתאים באופן מושלם לוולד שלה.
ההרכב של השומנים,חלבונים וסוכרים שונה מקבוצה אחת לאחרת, כדי להתאים, לקצב הגדילה וההתפתחות של הרך הנולד .תינוק ממשפחת בני האדם, מפתח בעיקר את מוחו בשנה הראשונה ,לעומת חיות אחרות שצריכות קודם כל להתחיל לעמוד על הרגליים ולהיצמד לאמם .היכולת של התינוק ,לפרק את החלבון שמצוי בחלב הפרה, הוא קטן יחסית, מפני שכמות החלבון בחלב בפרה גדול בהרבה לעומת חלב האם .חלב פרה עלול לגרום לדימומים קטנים, במעי של התינוק ולהוביל לאנמיה וחוסר בברזל. 
ניסיון קליני ,של מטפלים רבים מראה, שהורדה של מוצרי החלב אצל תינוקות ,יכולה לשפר באופן משמעותי מחלות שיש בהן מעורבות ליחה ,דלקות בדרכי הנשימה,האוזניים והגרון.
מרבית המבוגרים, אינם מסוגלים לפרק את הלקטוז(סוכר החלב )ואת חלבון החלב(קזאין) ותזונה המכילה מוצרי חלב, גורמת להם לבעיות שונות במערכת העיכול, שעלולות להוביל לכאבי בטן,גזים ,חוסר נוחות וכן ספיגה לא טובה של ויטמינים ומינרלים.
חלבון החלב עלול לגרום לתגובות אלרגיות במעבר של פפטידים לדם.
ישנם מחקרים, המראים קשר בין סוכרת נעורים, לצריכה  מוגברת של חלב(שווה לקרוא את הספר מחקר סין).
הורמון הגדילה 1IGFעלול להגביר סיכוי לסרטן בקרב מבוגרים.
סידן וחלב- אחד מהפרסומים הבולטים של חברות החלב הוא שפע הסידן שהחלב מציע לנו .מגדילות לעשות החברות ,שמתעלמות התעלמות מוחלטת ,מכך שבמדינות המערב שבהן צריכת החלב גבוהה, יש אחוזי אוסטיאופרוזיס גבוהים ביותר.
בתהליך הפסטור ,חלק גדול מהסידן הופך לבלתי זמין לשימוש הגוף.
בגלל תכולת הזרחן הגבוהה בחלב הפרה ,הגוף נאלץ להשתמש ברזרבות סידן שנמצאות בעיקר בעצמות ובשיניים ובכך הרזרבות מדלדלות.
בתהליך יצור הגבינות רוב הסידן "נגזל" ולכן מרבים להוסיף סידן למוצרי החלב ,זהו תוסף סידן שיעילותו נמוכה מאוד.
צריכת מוצרי חלב ,מורידה באופן משמעותי את יכולת ספיגת הברזל ובכך מעודדת אנמיה.
מקורות טובים לסידן הם: שומשום , מולסה , חרובים,שקדים.

2.הגוף שלנו זקוק לכמות חלבונים גבוהה.
גוף האדם זקוק לאנרגיה זמינה כלומר סוכרים טבעיים ולא מעובדים(פרות פחמימות וכד') כדי שתהיה לו יכולת לתפקד בצורה טובה .עודף חלבונים מעמיס מאוד על מערכות הגוף ובמיוחד על הכליות ולכן מחליש אותן .חלבון רב במיוחד מהחי יוצר חומציות רבה בגוף ולכן תורם רבות להיווצרות דלקות פרקים ובריחת סידן.
עודפי חנקן מפירוק החלבונים יוצרים פסולת רעילה שתורמת להידרדרות המצב הבריאותי.
1 גר חלבון  לקילו ממשקל הגוף ואפילו פחות מזה יספיקו בהחלט לצורכי הגוף

3.סוכר חום בריא יותר מסוכר לבן
הסוכר הלבן הוא סוכר מזוקק לחלוטין וחסר מרכיבים תזונתיים. הסוכר החום לא טוב ממנו גם הוא חסר כמעט לחלוטין חומרי הזנה(המעט שיש בו זניח לגמרי)

4.שמן זית הוא השמן הטוב לבישול וטיגון
שמן זית ראוי לשימוש רק כרוטב למזונות כאשר לא עבר בישול או טיגן ,הוא שמן שרגיש מאוד לטמפרטורה גבוהה ומתחמצן בקלות.
שמן מחומצן הוא שמן מסוכן ורעיל מאוד לגופינו.

5.כדי לרזות צריך להמתיק בממתיקים מלאכותיים.
ממתיקים אלה הם כימיקלים רעילים מאוד לגוף שחלקם התגלו במעבדות לחומרי הדברה
הגוף שלנו בנוי להכיל ולעכל חומרי הזנה כימיקלים אלה הם רעילים מאוד ולכן לא יכולים לעזור לגוף בתהליכי בריאות או הרזיה.
מינוס נוסף בממתיקים אלה שהם נותנים אשליה של צמצום קלורי ולמעשה המשתמש בהם מרשה לעצמו לאכול יותר.
הדרך הטובה ביותר לרזות היא תזונה מאוזנת ונכונה ופעילות גופנית.

6.פרות הם מזון משמין 
גופינו בנוי לאכול פרות במבנה שלו -כף יד מותאמת לאחיזה בפרי,עניים שרואות צבעים ונמשכות לצבעי הפרות,אף שמריח את הפרי ונמשך לריח ומערכת עיכול שמעכלת פרות בצורה מושלמת.
לפרות יצא שם רע מפני שיש בהם תכולת סוכר גבוהה יחסית ,אך אם צורכים פרות בנפרד בלי מזונות אחרים ומפעילים את הגוף ברמה מסוימת היתרונות הם כל כך גדולים והסוכר מתפרק בקלות רבה.
אכילת פרות שומרת על רמת אנרגיה גבוהה,עוזרת למערכות הגוף להתנקות ולקבל שפע של חומרי הזנה מעולים.
חשוב לאכול פרות בשלים ,פרות בוסר הם חומציים מאוד ועלולים לפגוע בשיניים.

7.שמן קוקוס הוא מזון מדהים חייבים להשתמש בו.
שמן קוקוס אכן שמן נפלא שאפשר לבשל ולטגן איתו אם הטעם הדומיננטי שלו לא מפריע. אך הוא עלול להעלות את רמות הכולסטרול כך שאנשים עם כולסטרול גבוה רצוי שלא ישתמשו בשמן קוקוס כלל.
8.קפה אחד ביום בריא (יש אפילו מחקרים שמראים זאת)
קפה הוא סם לכל דבר וכמו כל סם הוא משפיע על רמת התודעה שלנו , הוא סם ממכר ביותר ורעיל לגוף ולכן כדאי להיגמל משימוש בקפה ולשמור את הקפה רק לשעת חירום(נסיעה ארוכה למשל)
הקפאין משתן וממריץ את פעולת הכליות ללא כל צורך בכך הוא מתיש ומחליש אותן. הוא גורם לנו לבזבז המון אנרגיה גם כשאין לנו, מפר את איזון הסוכר בדם .
רעל הקפה מצטבר בגוף בכל מיני מקומות וגם זמן רב לאחר הגמילה ממנו ניתן להריח אותו בשתן. בגמילה הוא גורם לכאבי ראש חזקים,סחרחורות, כאבי שרירים,חולשה ודיכאון.

נושא נוסף שדברנו עליו היה עלים ירוקים שללא ספק הם אחד המזונות הבריאים והמזינים ביותר בטבע אך ישנם עלים ירוקים שעשירים בחומצה אוקסלית כדוגמת התרד .חומצה אוקסלית עלולה לשקוע בפרקים ולהעמיס על הכליות לכן יש להעדיף עלים כמו חובזה, חסה ,עלי בייבי צעירים ,נבטים לא חריפים וכד' (אפשר בהחלט לצרוך סלק עלים ומנגולד ואפילו תרד אך במתינות.

Share Button
פורסם בקטגוריה מאמרים | להגיב

חלב שקדים

מצרכים:

1 כוס שקדים מקולפים (לקלף בבית, השקדים הקלופים הקנויים מחומצנים ולא ראויים לשימוש)
3 כוסות מים
1 תמר מג'הול מגולען
מעט אבקת וניל

הכנה :

את המצרכים להעביר לבלנדר ולערבל עד לקבלת מרקם אחיד

Share Button
פורסם בקטגוריה מתכונים, מתכונים-שונות | עם התגים , , | להגיב