סדנת ניקוי

צום הוא אחד התהליכים המבריאים ביותר הקיימים בטבע.
האדם השתמש בצום לאורך ההיסטוריה כדרך לטהר ולנקות את הגוף וכן להתעלות מבחינה רוחנית.
הצום מאפשר למערכות הגוף התחדשות, ניקיון, ופעולה אופטימלית.

כשהגוף פנוי מלעכל מזון מתרחש תהליך הבראה ברמה הפיזית, נפשית ורוחנית. מתקיים שחרור מ"כובד" המציאות ומתאפשרת נקודת מבט בהירה וקלילה יותר על חיינו.
במהלך התהליך הגוף:
יחדש וימריץ את זרימת הדם והלימפה.
ינקה ליחה ויסיר חסימות פיזיות ואנרגתיות.
יפנה ויוציא רעלים
המערכות ירגעו ויחול שיפור בתיפקודם.
רמות המתח ירדו.

במהלך הצום הגוף יקבל חומרי הזנה חשובים ויטמינים ומינרלים מהמיצים שיעזרו לכבד להשלים את תהליך ניטרול הרעלים.מיצי הירקות והפירות עוזרים לגוף ליצור סביבה בסיסית (סביבה תומכת בריאות, מחלות רבות מתקיימות בסביבה חומצית ).

אנו משתמשים בירקות ופירות אורגניים וטריים בלבד, המיצים נסחטים בסמוך לשתיה .

לרשות הצמים עומד צוות של אנשי מקצוע שיתמכו ויכוונו על מנת להפוך את התהליך למעצים ומגדיל בכל הרמות.
במהלך ימי הסדנה יתקיימו:
שעורי יוגה ונשימה
תרגילי דימיון מודרך
מעגלי תמיכה ושיתוף
ייעוץ תזונתי
הכוונה רוחנית

משתתפי הצום יקבלו הדרכה בהכנה וביציאה מהצום,תוספי תזונה וטיפים לאורח חיים בריא.

צוות הסדנה:
אמנדה פיין :יועצת בריאות ותזונה אינטגרטיבית ,פרחי באך ורפואה סינית 
תומר פיין :מורה ומדריך בדרך האינדיאנית
ישי אשש: שף raw food ,רפלקסולוג
בטי פראט:מורה ליוגה

הסדנה תתקיים בקיבוץ מעוז חיים ב7-11 ליוני (חג שבועות)

Share Button
פורסם בקטגוריה הרצאות וסדנאות, עדכונים | להגיב

הלילות קרים והימים מתקצרים

אני תמיד אומרת שבזמן של שינוי ,כל כך חשוב לדאוג לאדמה יציבה.
אדמה יציבה זה אוכל מזין, נקי ,טעים ומחזק.
הטיפ החודשי שלי הוא,תמצאו זמן להכין מזון שאתם אוהבים,הקפידו עכשיו יותר מתמיד על מצרכים טבעיים,הרבה ירקות צבעוניים שמלאים בויטמינים, מינרלים,אנטיאוקסידנטים ופיטוכימיקלים שעוזרים לנו יותר מכל לעבור את הסתיו והחורף בריאים וחזקים.תמצאו מתכונים חדשים,חדשו מתכונים ישנים והכי חשוב אל תפחדו להתנסות.
אל תשכחו לנשום ולצאת לטבע קצת, כדי לנטרל את כל העומס האנרגטי והרגשי שהחיים מזמנים לנו.

Share Button
פורסם בקטגוריה טיפים, כללי | להגיב

קיץ חם

לימונענע גרוס home made
כל כך מרענו ומשדרג את היום
מיץ מ1 לימון
קליפה של לימון  מ1/4 לימון
הרבה נענע
4-5 תמרים מג'הול מגולענים
המון קרח
את כל אלה לערבל בבלנדר
למזוג לכוס ולהתרענן

Share Button
פורסם בקטגוריה טיפים | להגיב

סדנת נביעה חדשה יוצאת לדרך בספטמבר ואוקטובר

סדנת נביעה לאורח חיים בריא ,ניקוי, אכילה רגשית, חיבור אוהב לגוף שמונה מפגשים משניי חיים.בקבוצה קטנה ואינטימית
נפתחת ב1 בספטמבר וב 24 לאוקטובר(מיד אחרי החגים) בעמק חפר
לפרטים:http://amandafine.co.il/%D7%A0%D7%99%D7%A7%D7%95%D7%99-%D7%92%D7%95%D7%A3/

Share Button
פורסם בקטגוריה עדכונים | להגיב

סלט אבוקדו מנגו קייצי

סלט טעים להפליא ומאוד פשוט להכנה
המינונים לא ממש משנים, אם אוהבים יותר מתוק ניתן להוסיף יותר מנגו.
אני נותנת מינון כללי ואתם מוזמנים לשחק עם הטעמים.

סלט אבוקדו מנגו קייצי

מצרכים:

1-2 אבוקדו
1-2 מנגו
חופן עגבניות מיובשות(אפשר בלי)
2 חופנים עגבניות שרי עגולות
חופן כוסברה או פטרוזליה קצוצה
גבעול בצל ירוק.
מיץ מחצי לימון (אפשר גם מלימון שלם אם אוהבים את החמיצות)
מעט אבקת צ'ילי 

הכנה:
לחתוך את האבוקדו המנגו והעגבניות
להוסיף את כל שאר המצרכים
לערבב ולאכול

בתאבון

Share Button
פורסם בקטגוריה מזון raw, מתכונים, סלטים | עם התגים , , , , | להגיב

סלט קוסקוס raw

הבת שלי חזרה אתמול מיום ריקוד ארוך
היא אוכלת רק מזון נא raw (שאינו מבושל, אפוי או מחומם)
הכנתי לה סלט קוסקוס נא שנאכל בשמחה רבה.

סלט קוסקוס raw

מצרכים:
כרובית בינונית חתוכה לפרחים
5 גזר בינוני-קטן מקולף וחתוך לקוביות
8-10 עגבניות תמר (ירוק אדום) חתוכות לקוביות
חופן כוסברה קצוצה גס
חופן עגבניות מיובשות חתוכות לרצועות דקות
גבעול בצל ירוק פרוס
אבקת צ'ילי,אבקת שום, מלח(מעט ותמיד כדאי להיגמל ולאכול בלי)
שמן זית

הכנה:
להעביר את הכרובית למעבד מזון ולעבד ליצירת מרקם דמוי קוסקוס
את הירקות האחרים להעביר לקערה ולתבל בשמן ותבלינים
להעביר את ה "קוסקוס" לקערה יפה ולפזר מעליה את הירקות.
בתאבון

Share Button
פורסם בקטגוריה מזון raw, מנות עיקריות, מתכונים, סלטים | עם התגים , , , , | להגיב

פלפלים ממולאים raw

ארוחת צהריים או ערב מופלאה לאוכלי ראו או כתוספת לארוחה מבושלת

פלפלים ממולאים

מצרכים:
3-4 פלפלים רמירו בלי הראש (החלק שמחובר לגבעול) ונקי מגרעינים
1/4 כרובית
5 עגבניות מיובשות
2 עגבניות בשלות
גבעול בצל ירוק חתוך
חופן כוסברה
מלח (רצוי בלי)
מעט אבקת צ'ילי

הכנה:
במעבד מזון לעבד את הכרובית עד שנראה כמו קוסקוס
בבלנדר את שאר המרכיבים מלבד הבצל הירוק והפלפלים

להעביר לקערה את גרגירי הכרובית
להוסיף את הבצל החתוך ואת העיסה מהבלנדר
לערבב ולמלא פלפלים
בתאבון

Share Button
פורסם בקטגוריה מזון raw, מתכונים | עם התגים , , , , , | להגיב

קציצות raw כתומות

קציצות טעימות במיוחד ובעלות צבע כתום יפה
קלות מאוד להכנה

קציצות raw כתומות

מצרכים:
2.5 חופן שקדים
9 עגבניות מיובשות שטופות היטב
2 גזר מקולף וחתוך לפרוסות
1 גבעול בצל ירוק
1 פלפל אדום רמירו חתוך
תבלינים:חוויג',כמון,כוסברה,שום יבש באבקה
להשתמש במתינות בתבלינים
הכנה:את כל המצרכים למעבד מזון
ליצור כדורים כמו פלאפל ולשטח מעט

אני ממליצה להגיש עם סלט ירוק ורוטב קשיו
מתכון לרוטב קשיו:
חופן קשיו אחרי השרייה של שעה
מיץ מלימון 1
מעט מלח
את הקשיו להעביר לבלנדר להוסיף את מיץ הלימון
והמלח ולכסות את התכולה במים עד גובה הקשיו 

בתאבון

 

 

Share Button
פורסם בקטגוריה מזון raw, מנות עיקריות, מתכונים | עם התגים , , , , , , | 2 תגובות

פיצה נאה raw

פיצה raw
פיצה טעימה מאוד ומשביעה ביותר

פיצה raw

מצרכים:
לבסיס-
1.5 כוסות קשיו
חופן בזיליקום
עגבנייה מיובשת אחרי השריה של 20 דקות
מעט מלח
רוטב עגבניות-
1כוסות עגבניות מיובשות אחרי השרייה של שעה במים
1 כוס עגבניות חתוכות לקוביות
2 תמרים מגולענים
גבינת מקדמיה-
1 כוס מקדמיה 
2 כפות מיץ לימון
מעט מלח
1/2 כוס בזיליקום
1/4 כוס מים

שכבה עליונה-
1/2 כוס בזיליקום קצוץ
5 זיתים שחורים
2 עגבניות 
1 פלפל רמירו
1 בצל ירוק (החלק הירוק)
1-2 פטריות שמפניון
את השכבה העליונה משרים ברוטב כדי שיתרככו הירקות
הרוטב-
מיץ מ1 לימון
2 כפות שמן זית
מעט מלח
2 תמרים מעוכים (אפשר בבלנדר עם מעט מים)

הכנה:
נתחיל בשכבה העליונה
נקצוץ את הפלפלים העגבניות, הזיתים והפטריות.
את הבצל נחתוך לרצועות קטנות ודקות.

נערבב את מצרכי הרוטב ונשפוך מעל הירקות. ניתן לזה לשבת 
לבסיס: נעביר את הקשיו לבלנדר חזק לקבלת אבקת קשיו
להוסיף את המלח ,עגבנייה מיובשת ובזיליקום.
את תכולת הבלנדר נעביר לתבנית קפיצית 26"
מומלץ לשים נייר אפיה בתחתית
נשטח ונדחס את העיסה לקבלת שכבה דקה ואחידה
בבלנדר נערבל את מצרכי הרוטב ונמרח מעל השכבה הראשונה.
.שוב נשתמש בבלנדר להכנת גבינת המקדמיה
נעביר את חומרי הגבינה לבלנדר ופשוט נערבל.
את השכבה הזו נמרח מעל שכבת העגבניות.
זו שכבה כבידה מאוד ולכן אני ממליצה למורח שכבה דקה במיוחד(אחרת הפיצה מאוד כבידה)
מעל נפזר את הירקות שהיו ברוטב
ונאכל בתאבון

Share Button
פורסם בקטגוריה מזון raw, מנות עיקריות, מתכונים | עם התגים , , , , , , | להגיב

סדנאות לבישול בריא-מחזירות את הטבע למטבח

סדנאות לבישול בריא לפי שיטת ההיגיינה הטבעית נפתחות החל מחודש פברואר
בסדנאות נבשל בשמחה לפי כללים התומכים בבריאות שלמה ,חיוניות ושמחה.
אוכל טעים ומזין ,צבעוני ופותח לב.
מוזמנים באהבה

Share Button
פורסם בקטגוריה עדכונים | להגיב

מה עושים כשחולים

כאשר הגוף שלנו חולה, הוא למעשה מנסה לנקות עצמו ולהשיב מצב של בריאות תקינה ואיתנה.
על מנת לאפשר לו לעשות זאת, אנו צריכים להוריד רמת עומס למינימום אפשרי. כלומר לנוח בשפע, לנשום אויר טרי, להמעיט באכילה ולהעדיף נוזלים.
מזון, עלול להעמיס מאוד על המערכות ,במיוחד כשיש חום. אם בכל זאת מתעורר רעב ,ניתן לאכול פירות טריים ומתוקים או לשתות מיצי פירות טריים .
המון בריאות.

Share Button
פורסם בקטגוריה טיפים | להגיב