תבשיל אורז ושורשים

זהו מתכון מחזק ומאזן מתאים כמעט לכל השנה

מצרכים:
1 סלק גדול
2 גזר
1 בצל אדום
3 כוסות אורז מלא או אדום לאחר השרייה של כמה שעות
1 בצל ירוק
מלח, כמון,כורכום, צ'ילי חוויג'

הכנה:
חותכים את הבצל קטן ומאדים בסיר עם מעט מים
חותכים את הסלק והגזר לקוביות קטנות ומכניסים לסיר. מוסיפים מים עד לגובה השורשים ומבשלים מספר דקות.
מוסיפים את האורז , בוחשים ומוסיפים 5 וחצי כוסות מים
מבשלים על אש גבוהה עד רתיחה ומנמיכים את האש.
מוסיפים את התבלינים לפי הטעם(אני בדרך כלל מוסיפה כפית כורכום, כף שטוחה כמון כף חוויג' ,מעט צ'ילי ומעט מלח) ייתכן ותרצו יותר או פחות תבלינים אפשר לטעום בסוף הבישול ולהוסיף אם צריך.
כשמוכן(המים התאדו והאורז רך) להוריד מהאש ולהוסיף בצל ירוק פרוס ולערבב הכול(זה הזמן לטעום ולהוסיף מלח ותבלינים אם צריך, בכל מקרה כדאי לא להרבות)

Share Button
פורסם בקטגוריה כללי, מנות עיקריות, מתכונים, עם התגים , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>