את העוגה הזו כדאי להכין בתבניות סיליקון למאפינס, כך לא צריך להפשיר הכל בבת אחת.
היא עוגה נפלא וטעימה מאוד, נאה-raw ומאוד בריאה.
מצרכים:
לבסיס:
25 תמרים מג'הול מגולענים
40 שקדים קלופים (קילוף ביתי לאחר השריה, שקדים קלופים לקניה לא ראויים למאכל מאחר והתחמצנו מאוד והפכו רעילים לגוף)
גרידת תפוז מחצי תפוז (קלמנטינה גם תעשה את העבודה)
למלית:
2 חבילות תותים
3-4 בננות
3 תמרים
(אפשר להחליף את המלית בפרות העונה כמו מנגו עם בננות)
הכנה :
את התמרים מעבירים למעבד מזון ליצירת עיסה ומשם לקערה
את השקדים להעביר למעבד מזון עד שיהפכו לחתיכות קטנות
לערבב את עיסת התמרים עם שבבי השקדים
ולהוסיף את גרידת התפוז
לערבב הכל היטב בעזרת הידיים למרקם אחיד
לצפות את התבניות הקטנות (התחתית והשוליים) בשכבה של 1/2 ס"מ בעזרת הידיים.
את הפירות לערבל בבלנדר (בלי מים) עד לקבלת מרקם אחיד
לשפוך את מיץ הפרות לתוך התבניות הקטנות
להעביר למקפיא עד להקפאה ולשמור בהקפאה עד השימוש
בתאבון