תבשיל עדשים בחלב קוקוס

זהו אחד התבשילים הטעימים יותר שאני מכירה. יצרתי אותו בהשראת אישי היקר שאוהב מאוד אוכל מהמזרח הרחוק.
בעיניי הוא שילוב של המזרח התיכון והמזרח הרחוק ומשלב שלל טעמים.

מצרכים:
1/2 ק"ג עדשים שחורים או ירוקים מונבטים
2 גבעולי בצל ירוק
1 בצל בינוני
1/2 זר כוסברה
2 גבעולי עשב לימון
3 עגבניות חתוכות לקוביות

300 מ"ל חלב קוקוס
3 כפות קארי  תאלנדי(אופציונלי)
מאדראס קארי
כורכום
חוואיג'
צ'ילי גרוס
מלח ים אטלנטי

הכנה:
(אני מאדה את הבצל בסיר ללא שמן וללא מים)
לקצוץ את הבצל ולהכניס אותו לסיר לערבב כל 20 שניות כדי למנוע הדבקות.
אחרי שהפך מעט צהוב  לבחוש לרגע ומיד להוסיף את העדשים ולערבב.
להוסיף מים בגובה העדשים או מעט יותר
להביא לרתיחה ולהוריד לאש קטנה
להוסיף את התבלינים ואת עשב הלימון (בחתיכות קטנות) לערבב
להוסיף את חלב הקוקוס
לתת לתבשיל להתבשל מעט ולהוסיף את העגבניות
כדאי לטעום בשלב הזה ולהוסיף תבלינים לפי הטעם התבשיל צריך להיות חריף
להוסיף את הכוסברה קצוצה
כאשר העדשים מתרככים להוריד מהאש
בתאבון

Share Button
פורסם בקטגוריה מנות עיקריות, מתכונים, עם התגים , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>