מזון נפלא לעונה :נבטים

מזון נפלא לעונה :נבטים
בעונת האביב זרעים מרכזים את החיות והכוח שלהם לנביטה.
נבטים מכל הסוגים מכילים את אבני הבניין  לחיים בצורת ויטמינים , מינרלים, אנזימים, חומצות אמינו וסוכרים.
בתחילת תהליך הגדילה שלהם נבטים הם קלים מאוד לעיכול ומאפשרים לגופינו גישה לנוטריאנטים נפלאים. מחקרים שנערכו על ידי האגודה למלחמה בסרטן האמריקאית American cancer society  תומכים במה שתזונאים הוליסטים  יודעים שנים רבות. נבטים מכילים מרכיבים אנטי סרטניים רבים, אנטיאוקסידנטים אקטיביים, פיטוכימיקלים וכמויות משמעותיות של ויטמיני A,C וD.
נבטים הם בעלי אנרגיה קרירה לכן מאוד מומלצים כאשר מזג האוויר מתחמם וכן לאנשים בעלי גוף וטמפרמנט חם.לאלו מאיתנו הרגישים לקור מומלץ לאדות או להוסיף את הנבטים לתבשילים חמים.
יש מגוון רחב של נבטים טעימים ואכילים, לכל נבט טעם ומרקם שונה. הנבטים הנפוצים הם:אלפלפא, מאש, עדשים, צנונית, חמניות, ברוקולי,  אזוקי, חילבה.
את הנבטים ניתן להגיש בכמה צורות:
כתוספת לסלט
עם ירקות נוספים במעטפת אצות או דפי אורז
להוסיף לחביתות ולכריכים.
ישנן דרכים רבות להנביט נבטים ונבטוטים. שתי הדרכים הקלות והפשוטות ביותר הן המנבטה הביתי (ניתן להשיג אצלי ) שמאפשרת נבטים ארוכים ויפים ומטפחת את הגנן הפנימי  והדרך השניה האהובה עלי היא בשקית הנבטה של חברת ג'אמוקה.בתוכה אפשר להנביט כל זרע בהצלחה יתרה, מעולם לא נרקבו או התקלקלו לי הנבטים בשיטה הזו, כמו כן ניתן בשקית זו לקחת את הנבטוטים או הנבטים הקטנים לכל מקום.
נבטוטים ניתן בקלות להנביט במסננת ביתית כל שנדרש הוא להשרות את הקטניות(אני משתמשת וממליצה על קטניות קטנות: עדשים, מאש ואזוקי) ללילה במים. למחרת לסנן את המים ולהעביר למסננת ביתי.
את המסננת להניח מעל קערה גדולה ולהרטיב את הנבטים מספר פעמים ביום.
טיפ קטן על הקערה להיות גדולה יותר מהמסננת כדי שאויר יוכל לזרום ולא יווצר ריקבון.
לאחר שהקטניות הוציאו "זנב לבן" קטן הנבטוטים למעשה מוכנים.ניתן להשתמש בהם טריים או לבשל אותם זמן קצר .

Share Button
פורסם בקטגוריה מאמרים. אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>