לחם/קרקר תירס

לחם תירס מזון טעים ונפלא ומאוד קל ופשוט להכנה.
טבעוני ונטול גלוטן.
ילדים אוהבים אותו והוא מצוין עם כל ממרח ואפילו כך לבדו.

לחם קרקר תירס

מצרכים:
1.5 כוס קמח תירס
1.5 כוס מים קרים
2.5 כוסות מים רותחים
נגיעת מלח (לאלו שעדיין לא יכולים בלי)
גז ותנור אפיה
 
הכנה:
למזוג את כוס המים הקרים לקערה ולהוסיף אליה את הקמח, לערבב.
את המים הרותחים לסיר על אש בינונית .
למזוג את הקמח עם המים הקרים לסיר עם המים הרותחים
לאט לאט להעביר לאש קטנה ולערבב כל הזמן.
להמשיך לבחוש עד שהתערובת  הופכת דייסתית (צמיגית ולא נוזלית)
לתת לתערובת להתקרר מעט, עד שניתן לנגוע עם הידיים.
לחמם תנור ל190 מעלות
 להניח נייר אפיה (רצוי אקולוגי הוא לא רעיל) על תבנית.
להעביר את התערובת לתבנית ולשטח עם הידיים (אפשר להרטיב קצת את הידיים זה מקל על המלאכה) עד שהופך לאחיד ושטוח
לחרוץ ריבועים ולהכניס לאפיה 40 דקות בערך( צריך להיות פריך למעלה)
להוציא מהתנור לקרר מעט וניתן לאכול. 
ניתן להכין רוטב סלסלה לצד לחם התירס(כמו בתמונה)

מצרכים לסלסה:
3 עגבניות
1 פלפל אדום רמירו
1 שן שום כתושה
חופן כוסברה קצוצה
חתיכה קטנה של פלפל אדום חריף
פפריקה מתוקה
מעט צנוברים (בערך 20)
אפשר מעט מלח ונגיעת מיץ לימון

הכנה: את כל המצרכים להעביר למעבד מזון ,לעבד גס
לשמור במקרר 

Share Button
פורסם בקטגוריה מתכונים, מתכונים-שונות, עם התגים , , , . אפשר להגיע לכאן עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>